Selecteer een pagina
Deel deze blogpost:
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iedereen heeft vast wel eens van integraal beheer gehoord. Maar wat is integraal beheer en onderhoud nu eigenlijk? Hier komt namelijk heel wat bij kijken: de contracten, vergaderingen en bijeenkomsten, het dagelijks onderhoud aan uw panden, planmatig onderhoud en inzicht in wet- en regelgeving, vele tandwielen die gezamenlijk het object in stand houden. Het totaalpakket van deze werkzaamheden wordt ook wel integraal beheer en onderhoud genoemd.

Organisaties beseffen steeds meer dat gebouwen en inrichting invloed hebben op de werksfeer, arbeidsproductiviteit en de beleving van medewerkers en klanten. Tegelijkertijd is er sprake van terugloop in financiën, een groter takenpakket en de vraag naar duurzaamheid blijft toenemen. Hoe ga je dit als opdrachtgever organiseren? Door middel van een integrale benadering.

 

“Vele tandwielen die gezamenlijk het object in stand houden. Het totaalpakket van deze werkzaamheden wordt ook wel integraal beheer en onderhoud genoemd.”

Het goed managen van de connectie tussen al deze onderdelen en het overzien van wanneer onderhoud moet plaatsvinden, werkt door in de manier waarop het beheer en onderhoud en gebouwmanagement worden ingericht. Duurzaamheid en kosten/waarde optimalisatie vragen om een brede, lange termijnvisie en planvorming.

In deze integrale onderhoudsvorm komt alles bij elkaar: elektrotechnisch onderhoud, werktuigbouwkundig onderhoud, (brand) beveiliging, sanitair, dakonderhoud, schilderen, gevelonderhoud, waterbehandeling, klimaatinstallaties en ventilatie. Doordat deze disciplines continu door middel van integraal denken worden benaderd, creëren wij een beheer wijze waarbij efficiëntie, kostenbesparing en niet onbelangrijk, transparantie centraal staan.

Een ander voordeel van integraal beheer en onderhoud is inzicht. Een overkoepelende kijk naar de totale staat van uw pand. Alles in relatie tot elkaar, voor de lange termijn. Hierdoor weten wij dat er niet alleen efficiënt onderhoud wordt uitgevoerd, maar ook dat er geen onverwachte kosten op de lange termijn om de hoek komen kijken. (Denk aan het vervangen van de koelinstallatie op het dak, en twee jaar later mag de machine weer van het dak omdat de dakbedekking vervangen dient te worden.)

Door middel van integraal denken worden benaderd, creëren wij een beheer wijze waarbij efficiëntie, kostenbesparing en niet onbelangrijk, transparantie centraal staan.

Bent u benieuwd hoe integraal beheer en onderhoud voor uw object(en) er uit zal zien? Neem contact met ons op en wij komen graag bij u langs om dit verder toe te lichten.

Triade Service & Onderhoud – 085 800 0901 – info@triadeso.nl

Auteur: Willem de Bruin

Auteur: Willem de Bruin

CEO Triade Service & Onderhoud

TRIADE Service & Onderhoud is gespecialiseerd in multidisciplinair en integraal beheer en onderhoud. Door onze brede expertise in het strategisch beheer en onderhoud van vastgoed, zijn wij in staat om u optimaal te ontzorgen op zowel technisch, multidisciplinair en integraal niveau. Meer informatie? kijk op onze website www.triadeso.nl, of neem contact op via info@triadeso.nl of telefoon: 085 8000901